Witlof ovenschotel voor 4 personen

750 gram kruimige aardappels
10 stronken witlof (1 kilo)
150 gram vegetarisch gehakt
2 eetlepels walnoten
3 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels crème fraiche
Kerriepoeder, nootmuskaat, zout, peper. 2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing of appeldiksap
ingevette ovenschaal



Kook de aardappels gaar, giet 2/3 van het kookvocht af, stamp deze fijn met een pureestamper, breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en crème fraiche.
Bak het gehakt met iets kerrie poeder. ( 3 minuutjes)
Snijd de witlof in reepjes en bak deze in iets olie in een grote koekenpan tot het iets geslonken is.
( 5 minuten en regelmatig omscheppen)
Schep de witlof zonder het vocht in de ovenschaal.
Verdeel daarover het gehakt, schep de puree erop en strijk glad.
Hak de noten.
Bestrooi de puree met kaas, noten, zout en peper naar smaak.
Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven op 185 graden.
Eet smakelijk