Wortelkurkuma soep voor 4 personen
         

1 kg winterwortels
1 ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
½ theelepel chili
2 theelepels currypoeder
1 ½ theelepel kurkuma
1 theelepel koriander
1 theelepel citroengras
400 ml kokosmelk
1 limoen (zeste)
1,5 liter groentebouillon (tablet)
Zout en peper
topping: sesamzaad en koriander
Schil de wortel en snijd in stukjes, hak de ui en knoflook en fruit dit in iets olie
– Voeg daarna de geraspte gember, de helft van de bouillon en kruiden toe.
– Laat dit 20 minuten zachtjes garen.
– Pureer dit in de pan met een staafmixer fijn
– Roer de kokosmelk, limoen en de rest van de bouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
– Serveer uit met koriander en sesamzaad
Eet smakelijk