Cake met Appel en Havermout

Ingrediënten:
200 gram havermout
3 eieren
1 eetlepel kaneel en
sinaasappelrasp
1 pot appelcompote of zelf maken
2 eetlepels bakpoeder
120 gram noten
2 eetlepels rozijnen of cranberry
                                                                             

 


Voor één bakje appelmoes van 350 gram
4 appels bv elstar
40 ml  water
Eetlepel kaneel en eetlepel marmelade jam.
Schil de appels en snijd ze in stukjes
Doe het water met marmelade in een pan samen met de appels en breng
aan de kook, roer regelmatig door, 25 minuten tot de appels beetgaar zijn, ga er met  de puree stamper door tot er een grove massa ontstaat
Breng op smaak met kaneel en laat afkoelen.


Maak de cake
Zet de oven op 180 graden
Vet het bakblik in of bekleed met bakpapier
Klop de eieren los, roer de havermout, appelcompote, appelldiksap, kaneel erdoor en op het laatst de bakpoeder.
Hak de noten grof en schep deze erdoor samen met de rozijnen
Voeg op het laatst een snufje zout toe.
Schep in het bakblik en zet de cake in het midden van de oven 45 minuten.
Je kunt de cake ook goed invriezen.