Zomerse Salade met een Oosters tintje

Ingrediënten voor 2 personen:
Kopje pandanrijst
½ komkommer
Schaaltje peultjes
½ bosje worteltjes
1 vel Sushi nori
2 eieren
scheutje melk
1 eetlepel ketjap
2 plakjes zachte geitenkaas
1 eetlepel seroendeng
2 nectarines
Dressing:
1 eetlepel citroensap
1 1/2 eetlepel soja
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rijst azijn
1 theelepel geraspte gember
zout en peper

Kook de rijst
Klop 2 eieren los met iets melk en ketjap en bak dit in pan en snijd daarna in reepjes van 1 bij 5 cm
Snijd de worteltjes in plakjes van 1 cm en gaar de peultje en worteltjes 6 minuten.
Zelf stoom ik de peultjes in een mandje van Xenos. Dit geeft net iets meer smaak
Snijd de komkommer in reepjes
Schil de nectarine en snijd in stukjes.
Meng dit allemaal in een grote schaal door elkaar.
Maak de dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren
Serveer uit: Roer de dressing door de salade, knip het nori vel in kleine stukjes, verkruimel de geitenkaas en verdeel daarover de seroendeng
Eet smakelijk
Je kunt de salade lauw of koud eten.
Ook lekker om mee te nemen na je werk als lunch